Avrupa İklim Vakfının desteğiyle birlikte hazırlanan ve 47 ülkeyi raporda özellikle İngiltere, Türkiye ve Güney Afrika ile ilgili detaylı analizlere yer verildi. Yayınlanan rapora göre, Türkiye için ilk kez koronavirüs sonrası yeşil bir toparlanma projeksiyonu gerçekleştirildi. Bu projeksiyon doğrultusunda ülkede 9,2 GW’lık ek yenilenebilir enerji kapasitesi oluşturulacağı açıklandı.
Türkiye’de rüzgar ve güneş enerjisi yatırımlarından söz eden raporda yeni kapasite ile 110 bin kişilik yeni istihdamının ortaya çıkacağı bildirildi. Bu planın Türkiye ekonomisinin toparlanmasını hızlandıracağı düşünülüyor.
Türkiye’nin Sıfır Emisyon Katkısı Olacak Mı?
Kömür gibi fosil yakıt temelli sektörlere göre yenilebilir enerji projeleri yüksek istihdam oranıyla Türkiye’de gerekli toparlanmayı sunabilir. Yayınlanan rapora göre yenilenebilir enerji projelerinin 110 bin kişilik yeni istihdam oluşturacağı hesaplandı. Bu proje ile beraber Türkiye’de yılda 35 milyon ton karbon emisyonunun da azaltılacağı düşünülüyor. Yenilebilir enerji potansiyelinin, Türkiye’nin iklim değişikliği hedeflerine de ulaşmasına yardımcı olacağı bekleniyor.
Dünya üzerinde kuruluma hazır binlerce yenilebilir enerji projesi bulunuyor. Temeli atılmaya hazır bu projeler milyonlarca kişiye istihdam kapısını aralıyor. ‘Net Sıfır Emisyon’ raporlarında petrol, kömür ve doğal gaz yatırımlarına son verilmesi gerektiği düşünülüyor. Yeni proje ile beraber Türkiye’de sera gazı emisyonlarında da ciddi azalma bekleniyor. Türkiye’nin net sıfır hedefine bu yolla 2050 yılında ulaşması düşünülüyor.
Anlık Tüm İş İlanlarına Ulaşmak İçin Mobil Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz.