TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU
(TÜBİTAK)
4 BİLİMSEL PROGRAMLAR UZMANI ALACAK
BAŞVURULAR ( 8 Eylül – 29 Eylül) 2023
TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Alımı İçin Şartlar Nelerdir?
Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında ülkenin teknolojik yetkinliğini geliştirmek amacıyla hayata geçirilecek etki gücü yüksek program ve projelerin tasarlanmasında, yürütülmesinde, takip ve koordinasyonunun sağlanmasında, izleme ve geliştirme faaliyetlerinde görev almak üzere Bilimsel Programlar Uzmanı istihdam edilecektir.
ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR
1. Yükseköğretim Kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren; Mühendislik Bölümleri, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümlerinden ve bu fakültenin bölümlerine denk olan bölümlerden birini bitirmiş olmak.
2. Teknoloji ve yenilik odaklı politika geliştirme, program yürütme, takip ve koordinasyon ve izleme/geliştirme faaliyetlerinde ülkemiz ya da yurtdışında teknoloji geliştirme bölgeleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme merkezleri, kamu kurumları, kuluçka merkezleri, inovasyon merkezleri, bu alanda faaliyetler yürüten sivil toplum kuruluşlarında vb.; teknoloji ve yenilik alanlarında en az 3 (üç) yıl mesleki tecrübeye sahip olmak.
3. Adayın aşağıda belirtilen konularda bilgi birikimine ve yetkinliğe sahip olması tercih sebebidir:
- Projeler kapsamında ihtiyaçları tespit edebilmek, izleme, değerlendirme ve geliştirme süreçlerini koordine ediyor ve raporlayabiliyor olmak,
- Projelerin yurt içi ve yurt dışı iletişim faaliyetlerini planlıyor ve yürütebiliyor olmak,
- Raporlama konusunda yetkin olmak,
- Analitik ve çok yönlü düşünme yeteneğine sahip olmak,
- İş süreçlerini düzenli ve planlı takip edebilecek olmak,
- Takım çalışmasına yatkın olmak,
- Sonuç ve çözüm odaklı olmak,
- Sözlü ve yazılı iletişim becerileri kuvvetli ve problem çözme yetkinliğine sahip olmak,
- Yenilikçi düşünme becerisine sahip olmak,
- İlişkili bölümlerde yüksek lisans ya da doktora yapmış olmak,
- Teknoloji ve yenilik politikaları alanında yüksek lisans ya da doktora yapmış olmak.
BAŞVURU SÜRECİ
- İlana başvuruda bulunmak için https://kariyer.tubitak.gov.tr adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular haricinde başvuru kabul edilmeyecektir.
- Başvuruların en geç 29/09/2023 tarihi saat 17:00’a kadar yapılması gerekmektedir.
- Başvurular, ilan referans kodu üzerinden değerlendirilecektir. Adaylar, iş başvuru sisteminden ilan referans kodunu seçerek başvuruda bulunabileceklerdir.
- Her bir referans kodu için; “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (a) maddesine göre en yüksek puandan başlayarak oluşturulacak sıralamada alınacak çalışan sayısının 10 katı kadar aday mülakata çağrılacaktır. Son sıradaki adaylarla aynı puanı alan başka adaylar olması durumunda bu adaylar da mülakata çağrılacaktır.
- Değerlendirme sürecinde adaylar, iki ayrı değerlendirme aşamasına tabi tutulacaktır. Her iki aşama 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Alınan puanların katkı oranı %50 olup yapılacak ilk aşamada 40 ve üzeri puan alan adaylar değerlendirme sürecinin ikinci aşamasına çağırılacaktır. Toplamda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar arasında en yüksek puandan başlamak suretiyle yapılan sıralama sonucunda, ilanda belirtilen istihdam edilecek çalışan sayısı kadar asil aday ve en fazla asil aday sayısı kadar yedek aday belirlenecektir. İlk aşamada 40 ve üzeri puan alamayan adaylar ile değerlendirme sürecinin herhangi bir aşamasına katılmayan adaylar başarısız kabul edilecektir.
- Mülakata çağrılacak adaylar, mülakat öncesi uygulama olarak envanter/teknik değerlendirmeye ve/veya online değerlendirme araçları kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulabileceklerdir.
- Tecrübe koşulu aranan referans kodlarında şart olarak aranan asgari tecrübe yılından az çalışma tecrübesi bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
- Tecrübe değerlendirilmesinde istihdam edileceği birimin faaliyet alanındaki doktora mezuniyet durumu dört yıllık alan tecrübesine eşdeğer sayılır.
- Adaylar başvuruları esnasında iş başvuru sistemine girmiş oldukları beyana göre değerlendirilecek olup, girilen bilgilerin hatalı olması veya aşağıda belirtilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.
- Üniversiteye Giriş Sınavı Sonuç Belgesi (ÖSYM onaylı veya kontrol kodu olan internet çıktısı),
- Üniversiteye Giriş Sınavı Yerleştirme Belgesi (ÖSYM onaylı veya kontrol kodu olan internet çıktısı) / (Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilmiş yabancı öğrenciler veya Dikey Geçiş Sınavı vb. ile yerleştirilmiş öğrenciler için durumunu gösterir belge),
- Lisans -ve varsa üstü- Diploma/Çıkış Belgesi/YÖK Mezun Belgesi (e-devlet üzerinden alınan ve kontrol kodu olan) (eğitimlerini yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarında tamamlayanlar için Denklik Belgesi),
- Lisans -ve varsa üstü- Transkript Belgesi,
- Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi,
- Deneyimi (mesleki tecrübesi) olan adaylardan ilgili işyerlerinden alınan onaylı Çalışma Belgesi (ilgili referans kodunda belirtilen alanlarda çalışmalar yapıldığına dair detaylı açıklamalar içeren) ve Sigorta Hizmet Dökümü Belgesi (e-devlet üzerinden alınan ve kontrol kodu olan),
- Askerlik durumunu gösterir belge (erkek adaylar için).
İletişim Bilgileri:
Adres : TÜBİTAK, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı,
Tunus Cad. No:80, 06100 Kavaklıdere/ANKARA
Tel : 0 312 298 17 43 / 17 26 / 17 07 / 17 20 / 17 17
E-posta : [email protected]
İlan Metnine Bakmak İçin Tıklayınız..
*Kamu 7/24 Dikkatinize Sunar ***
Anlık Tüm İş İlanlarına Ulaşmak İçin Mobil Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz.